Satya

DANCER – CHOREOGRAPHER – TEACHER

Lessen en workshops

Filed in Docente | Posted by Pieter on 26 augustus, 2013


Screen Shot 2015-08-15 at 20.52.41

 

DYNAMISCHE RELEASE HEDENDAAGSE DANS

We gebruiken specifieke oefeningen om kracht op te bouwen. We maken gebruik van de weerstand van de vloer om te bewegen in de ruimte. Wij werken met het bewustzijn en het centrum van het lichaam om in en uit balans onze uitersten te verkennen. Door energie en dynamiek te veranderen, maken we elke beweging interessant. Door te werken met een partner, voelt men een verantwoordelijkheid, meer dan alleen voor onszelf. Satya ontwikkelde haar eigen manier van bewegen door ervaring en door te luisteren naar het lichaam.

SATYA ROOSENS

Satya creëerde haar eigen compagnie Studio Eclipse in 2010, waarvoor ze choreografieën op locatie maakt en de wereld rondreist langs buiten festivals.
Zo speelden ze o.a. de voorstelling ‘Two sink, three float’ op de Zomer van Antwerpen in de zomer van 2012.
Satya gaf regelmatig workshops voor Compagnie Ex-Nihilo o.a. in Frankrijk, Marokko en Korea, waarvoor ze ook 5 jaar werkte in Marseille.
Satya gaf les bij Artes del Movimiento Institito Universitario Nacional del Arte en Compagnie IUNA in Buenos Aires, Argentinie. 2008
Bij Amsterdam Dance Centre had Satya haar eigen moderne danslessen 2005-2007
Met een team van Dogtroep werkte ze met gevangenen in Nederland in 2006.
Ze gaf recent les in de Hybrid Studio, Studio Grez in Brussel,  Carte Blanche in Antwerpen en Codarts in Rotterdam voor de circus afdeling.

Af en toe wordt er een eigen workshop georganiseerd.

Share